logo

Viering Nationale IndischeDag op 28 aug. 2022 in Reewijk

NID
11/09/2022

Wat een dag, wat een dag mensen! Een stralende zondag, niet te warm, ideaal weer voor een Nationale Indischedag. We begonnen wel met een chaotische entree in Reeuwijk. De Gemeente had enkele wegen afgesloten, dus omrijden en soms nog een keer omrijden, dat was wel vervelend. In en rondom onze feestzaal de Brug ook een drukte van jewelste. Daar hadden de Reeuwijkers een 2 daags groot feest gehad, “Bruisend Reeuwijk”, waardoor verschillende straten afgesloten waren en men volop bezig was met het opruimen van dranghekken en allerlei attributen.

(The Streetrollers)

Eindelijk kwamen we “De Brug ”binnen waar al volop mensen rondliepen om dingen te regelen en te organiseren.  Een heel gezellig begin. Begroetingen met twijfelende gezichten van wel of niet omhelzen en kusjes. Door de coronaperikelen was het alweer 3 jaar geleden dat de complete groep vrijwilligers en entertainers gezamenlijk bijeen waren in de feestzaal de Brug, Wat waren we blij elkaar weer te ontmoeten,

De band Streetrollers was al volop aan het opstellen, tafels en stoelen werden nog eens goed gezet, de bordjes gereserveerd op tafel gezet, de bakjes katjang maakten dat de tafels er alleen maar lekkerder uitzagen. De eetzaal werd ook al volop ingericht, de lekkerste gerechten kwamen binnen en wat te denken van de heerlijkste hapjes, en mooi gekleurde lekkernijen. En wat een vrolijkheid overal; het kwam vooral door de jeugdige inbreng, Heel mooi dat jongeren het team van vrijwilligers is komen versterken. Hun jeugdigheid, hun grappen en grollen, hun spontaniteit, hun respect naar de veelal ouderen en hun hulpvaardigheid is een ware toevoeging aan het team van vrijwilligers.

(Jarige Jaimie)

(Indrukwekkend was de stilte van één minuut. Alle aanwezigen stonden op en bleven een minuut in stilte gedenken. Een stilte om respect te uiten voor onze kennissen, vrienden en familie die reeds zijn overleden. Met deze traditie werd de 10e NID geopend.
Hoewel het, door Corona, 3 jaar geleden was dat deze Dag gevierd werd, verliep de middag als vanouds, terwijl het toch een bepaalde vitaliteit bevatte. Het bruiste er echt van de Indische activiteiten. Bedrijvigheid in de zaal waar de kunstschilders, Trees, Steffie en Chris ondergebracht werden. Het was even slikken en een traantje pinken omdat we één kunstschilder Piet van Kerkvoorden (†) misten.
Chris Antonie met zijn schortje om en al schilderend met zijn linkerhand was bezig met olieverf om uiteindelijk een prachtig schilderij (een bloem) op het doek te zetten.

De waarzegster Sandra in haar eigen ruimte kreeg zoals gewoonlijk ontzettend veel bezoekers. Haar echtgenoot Jan Willem hield de lange wachtlijst bij en was zeer nauwgezet  om de volgorde van wachtenden gladjes te laten verlopen.

(Sandra Beisser)

 

Ester Latama zorgde voor hele goede muziek en kon al heel snel bezoekers aan het dansen krijgen. The Streetrollers, een band die een goede sfeer bracht met hun muziek, paste perfect in deze Indischedag.

Al met al een heel drukke , bedrijvige Nationale Indischedag viering op z’n Indisch…. en het is aan te raden voor de mensen die er niet bij waren, om volgend jaar deze Dag ook te vieren of een keertje te komen kijken. Altijd op de laatste zondag van augustus, onthouden ja. De laatste zondag in  augustus, schrijf het zo snel mogelijk ergens op zodat U het niet vergeet..

Grote duim voor de kinderen en kleinkinderen die steeds meer hun ouders/ grootouders komen brengen. Echt Indisch lief en geweldig.

Bedankt dat jullie allen er waren, in grote getale, een bewijs dat de Nationale Indischedag aan bekendheid groeit.

Bekijk video's op Nationale IndischeDag 2022
en de foto's op foto's NID 2022

 

 

Spread the love
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stadhoudersring 45 
2713 GA Zoetermeer
Tel. 079 - 316 63 08
© Nationale Indische Dag 2020
crossmenuchevron-down
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x