logo

Een wereld van verschil: de treinen nu en toen in Indonesië

mimin
28/09/2020

Met de trein op pad is al een belevenis op zich. Kijk door het raam en je geniet van prachtige uitzichten, een combinatie van uitgestrekte sawa velden, mooie blauwe bergen en witte stranden. De huidige treinen zijn comfortabeler, schoner en veiliger. Heel anders dan enkele jaren geleden, mocht je het ooit hebben meegemaakt. Overvolle treinen! Ook al zijn er geen beschikbare zitplaatsen meer, de passagiers bleven gewoon instappen totdat letterlijk elke ruimte in de trein volledig is benut. Zo ook het toilet!
Momenteel krijgen treinreizigers kaartjes met stoelnummers. De rijtuigen ook de economy class zijn voorzien van airco’s (airconditioning). Daarnaast zijn er andere voorzieningen, zoals aansluitingen t.b.v. mobiele telefoons en/of laptops en entertainment zoals muziek en video.
Waar je in het verleden allerlei verkopers in de trein had met soms smakelijke gerechten zijn thans de verkopers vervangen door trein stewards en stewardessen. Ook de kwaliteit van het eten en drinken is met sprongen omhoog gegaan en vergelijkbaar met die van goede restaurants.

Grootschalige projecten voor nieuwe supersnelle treinen tussen de grote steden op verschillende eilanden bijvoorbeeld Java, Sumatra, en Kalimantan zijn thans gepland.

In 2024 zullen verscheidene supersnelle treinen tussen de verschillende grote steden worden opgeleverd. De treinreis tussen Jakarta en Surabaya zal dan slechts 5,5 uur duren.

Spread the love
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stadhoudersring 45 
2713 GA Zoetermeer
Tel. 079 - 316 63 08
© Nationale Indische Dag 2020
crossmenuchevron-down
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x