logo

Indisch Monument Onthuld: Een Eerbiedige Herinnering aan de 2e Wereldoorlog in Nederlands-Indië.

Een bijzonder moment van historische betekenis vond plaats op 15 augustus in het Bos der onverzettelijken in Almere, toen het langverwachte Indisch Monument Flevoland werd onthuld door gedeputeerde Chris Janssen van de provincie Flevoland en burgemeester van Almere Hein van der Loo, tijdens een indrukwekkende herdenking.

Dit monument, dat een eerbetoon is aan de slachtoffers van de 2e wereldoorlog in Nederlands-Indië, zal dienen als een blijvende herinnering.

Het Indisch Monument, werd onthuld in aanwezigheid van politieke vertegenwoordigers en in totaliteit bijgewoond door een kleine 300 aanwezigen. De onthullingsceremonie was een ontroerend en inspirerend moment.

Het monument zelf, een prachtige moderne weergave is ontworpen door de Almeerse kunstenaar Frea Lenger. Het kunstwerk met de naam “omarmen” heeft een majestueuze uitstraling van glimmend RVS met daarbinnen de 3 kleuren van de Flevolandse vlag en uiteraard een afbeelding van de Melati.

Tijdens de herdenking spraken verschillende sprekers van de 3e generatie en benadrukten het belang van het herdenken, de verhalen van toen door te blijven vertellen zodat het oorlogsverleden bij jongere generaties van betekenis blijft, voor hun eigen identiteit en tegelijkertijd het besef, dat we onze vrijheid en vrede moeten koesteren.
Wij kijken terug op een gedenkwaardige herdenking, waarbij het nieuwe monument zal dienen als verbindende kracht van erfgoed en geschiedenis voor volgende generaties.

* met dank aan Lex Burgersdijk die dit artikel heeft ingezonden.

Spread the love
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stadhoudersring 45 
2713 GA Zoetermeer
Tel. 079 - 316 63 08
© Nationale Indische Dag 2020
crossmenuchevron-down
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x