logo

Het Indisch Herinneringscentrum

NID
03/05/2021

Het Indisch Herinneringscentrum houdt de herinnering levend aan de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië, de daaropvolgende Bersiap, dekolonisatie en migratie.

Indisch Herinneringscentrum, Indisch geheugen voor de toekomst
Het Indisch Herinneringscentrum is één van de vier nationale herinneringscentra van de Tweede Wereldoorlog. Het Indisch Herinneringscentrum is dé plek waar je terecht kunt voor de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië vanaf ca. 1900 met nadruk op de Tweede Wereldoorlog en de dekolonisatie. Meer bekendheid over de Indische geschiedenis leidt tot een beter begrip van actuele gebeurtenissen, ontwikkelingen en personen die verwant zijn aan deze historie. En door te herinneren, gedenken en herdenken blijft het Indische verhaal ook in de toekomst geborgd. Zo vormen wij het Indisch geheugen voor de toekomst.

Met onder meer met landelijke programmering, online campagnes, educatieve projecten en tentoonstellingen brengt het Indisch Herinneringscentrum deze geschiedenis onder de aandacht. Mede dankzij steun van het vfonds kunnen we onze  projecten vormgeven.

Contactgegevens
Indisch Herinneringscentrum; website: https://www.indischherinneringscentrum.nl/
Sophialaan 10
2514 JR Den Haag
T +31 (0)70 200 25 00
info@indischherinneringscentrum.nl

Spread the love
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stadhoudersring 45 
2713 GA Zoetermeer
Tel. 079 - 316 63 08
© Nationale Indische Dag 2020
crossmenuchevron-down
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x